Wieringen

Wieringen, het vroegere Zuiderzee eiland, is sinds 1932 door de Afsluitdijk en de Amsteldiepdijk met het vasteland verbonden. Het ligt aan de Waddenzee, het IJsselmeer en het Amstelmeer en is slechts 15 minuten rijden van het Noordzeestrand. Een zee van ruimte, een zee van mogelijkheden. 

Omgeving

Het Lutjestrand

Wie bij mooi weer wel toe is aan een dagje strand, maar niet naar de zee wil is bij het Lutjestrand aan het juiste adres. Het recreatiestrandje ligt aan het Amstelmeer in de Kop van Noord-Holland. Er is mogelijkheid tot kitesurfen, windsurfen en zwemmen. 


Dag uitjes op Wieringen

Op Wieringen zijn ook meerdere dag uitjes mogelijk. Bijvoorbeeld naar de zeehonden kijken, wadlopen, bootcampen, garnalen vissen, of een rondvaart op de Waddenzee. 

Fiets en wandelroutes

Op Wieringen vindt je rust, gezelligheid en een prachtige natuur, wat het wandelen op Wieringen heel bijzonder maakt.

Het glooiende landschap, de oude weggetjes, de smalle schelpenpaadjes, oude boerderijen en kerkjes, de grote diversiteit aan landschappen en het vele water maakt een wandeling over Wieringen meer dan de moeite waard. 

Het Wieringer eilandmuseum

Het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont is een museum in een boerderij op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen waarin het Wieringer boeren- en vissersleven wordt verbeeld. Het museum is vernoemd naar de laatste bewoner-eigenaar Jan Lont die daar zijn hele leven gewoond en gewerkt heeft en de boerderij aan de in 1991 opgerichte 'Vereniging museum Jan Lont' voor 1 gulden verkocht heeft onder voorwaarde de rest van zijn leven daar te mogen blijven wonen. Lont verzamelde alles wat met de Wieringer historie te maken had onder het motto: "weggooien kan altijd nog".

Viking informatiecentrum

Het Viking Informatiecentrum op Wieringen, in de wandelgangen beter bekend als VIC, is in 2004 gestart als een bezoekerscentrum. 
De aanleiding voor de bouw is de vondst van twee zilverschatten, toegeschreven aan de Vikingen, nabij Westerklief op Wieringen. 

IJs - en zuivelboerderij de Wieringer

Midden tussen de uitgestrekte weilanden, op voormalig eiland Wieringen, ligt ijs- en zuivelboerderij De Wieringer. Een mooi boerenbedrijf en voor veel mensen een stopplaats om te genieten van heerlijke dagverse streekproducten, zoals ambachtelijk ijs en yoghurt.

Dierenpark Hoenderdaell

Afgedankte leeuwen, bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s en rondspringende wallaby’s. Dierenpark Hoenderdaell laat bezoekers kennismaken met verschillende soorten dieren, waarvan sommige ook vrij door het dierenpark lopen.

 In het park wordt de natuurlijke leefomgeving zo goed mogelijk nagebootst. De dierenverblijven staan in een prachtig uitgestrekt natuurgebied in Anna Paulowna. Dierenpark Hoenderdaell vangt ook regelmatig dieren in nood op en streeft er ook naar ze weer terug te plaatsen in de natuur. Daarom zijn er steeds andere dieren in het park te bewonderen.

Robbenoord- en Dijkgatbos

De bomen van het Robbenoordbos en het Dijkgatbos groeien op de bodem van de voormalige Zuiderzee. 

In deze gevarieerde bossen kom je heerlijk tot rust; er is volop ruimte voor een lekkere wandeling of fietstocht. Vanaf de uitkijktoren kun je over de Dijkgatsweide reeën en vogels spotten. Ook voor de actieve recreant biedt dit gebied tal van mogelijkheden. In het Dijkgatbos vind je een onder andere mountainbikeroutes en een ruiterpad.

Dagje Texel

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland en slechts op 15 minuten rijden van de B&B is de veerhaven. Op het eiland zelf zijn er heel veel mogelijkheden om er een geslaagde dag van te maken voor elk gezelschap en voor elk budget.